Home   Info Utile   Condensul la ferestre

Condensul la ferestre

Umiditatea din timpul iernii, care apare brusc, in interiorul ferestrei sau usilor de sticla de pe terasa poate fi o problema enervanta. Desi poate parea firesc sa dati vina pe ferestre sau usi, condensarea de interior este de fapt un indiciu de exces de umiditate in casa.

Care sunt modalitatile de a controla condensarea fereastrei in interior? Urmatoarele sunt cateva sugestii generale:

Reduceţi cantitatea de umiditate din aer. Acest lucru poate fi realizat prin recunoasterea multor surse de umiditate: de încalzire, de gatit, anumite plante sau alte elemente.

Aerisiti unde sunt prezente aparatele pe baza de gaz, uscatorul de haine si ventilatoarele de evacuare spre exterior. In cele mai multe climate, de asemenea, trebuie sa va aerisiti mansarda si sa ii lasati un mic spatiu la exterior.
Draperiile si alte tipuri de perdele pot contribui la o problema de condensare prin limitarea fluxului de aer cald pe suprafaţa de sticla. Prin urmare, condensul interior este mult mai apt sa apara atunci cand sunt inchise *(trase) draperiile.

Asigurati-va ca aveti cai de evacuare,in bucatarie atunci cand gatiti. Acest lucru este valabil si la baie sau dus.
Evitati depozitarea lemnului de foc in casa.
Daca aveti un ecran de insecte interior, eliminarea plaselor de tantari in lunile de iarna, atunci cand fereastra nu este de obicei operativa poate reduce condensul in spatele plasei de insecte, prin cresterea fluxului de aer.
Daca aveti hota, asigurati-va ca ventilatia este corespunzatoare prin aerisire – un aport de aer proaspat. Sau, in cazul in care casa dvs. este extrem de “stramta” si este umiditate excesiva, ar putea fi de ajutor sa testati cu o aeroterma.

 

De asemenea inchiderea terasei ajuta la mentinerea caldurii in incaperile adiacente terasei. Recomandam ca partener: Inchidere Terasa – West Plast Distribution, unde puteti alege mai multe optiuni de inchidere a terasei: cu folie capse si bride, rulouri casetate sau necasetate, rulouri ZIP.

Sună: 0720 574 144
Contacteaza-ne: 0720.574.144
Click aici
biznez
Va putem ajuta oferindu-va servicii complete de reparatii, reglaje, revizii, comercializare, montaj sau reparatii plase tantari prin specialistii nostri cu experienta.
Click aici pentru a ne contacta
+